Månadens Pumpenfråga #17

Kopplingen mellan Skåne och Östergötland

Detta är en spaning gjord av en östgöte på IOGT-NTO:s förbundskansli: Skåningar och östgötar är en märkligt bra kombination. Vad vore Skånske Lasse utan Mjölby och vice versa? Vad vore Linköpings Folkskoleseminarium utan Oscar Olsson? Landskapen är som syskon, precis som Hertiginnan Estelle av Östergötland och Hertig Oscar av Skåne.
Den här månaden handlar Pumpenfrågan om kopplingen mellan Skåne och Östergötland. ”Unna daj” att hitta svaret på frågorna, för det är synd att låta bli, ju!

A

Vad kallas den komikerduo där skåningen varit chefredaktör för studenttidningen Lundagård och östgöten varit vice ordförande i Uppsala studentkår?

 

B

Vad kallas den komikerduo där östgöten har spelat i punkband med Lars Winnerbäck och skåningen skriver böcker om mord på Österlen?

 

C

Vad heter Podradio-programmet där skåningen kan allt möjligt inom nöjeshistorien och som vid flera tillfällen har fått besök av den litteraturvetande östgöten från Mjölby?

 

D

Vilket är namnet på den populära läroboken om digitalteknik från början av persondatorernas tid, som vissa anser är det bästa sättet att snabbt lära sig digitalteknik på bara några timmar?

 

Använd formuläret nedanför för att skicka in dina svar på ”Månadens Pumpen”:

Svar på fråga A
Svar på fråga B
Svar på fråga C
Svar på fråga D
Ditt namn(Obligatoriskt)