Månadens Pumpenfråga #15

”Minnet är bra men kort”

Du kanske trodde att vi höll på att glömma månadens Pumpen-fråga, men ibland är det just det som händer – vi glömmer. Glömmandet, vare sig det handlar om små vardagliga ting eller viktiga händelser, är något vi alla stöter på. I denna månads Pumpen ska vi utforska fenomenet att glömma och hur det påverkar våra liv, från små trivialiteter till mer betydelsefulla ögonblick. Häng med när vi tar en närmare titt på den glömska naturen och dess roll i vår dagliga tillvaro.

A

Vilket område i hjärnan är särskilt kopplat till bildandet och lagringen av nya minnen?

 

B

Tiden går så fort man glömmer saker man gjort. Men det finns ett som aldrig suddas ut. Vilken artist i Melodifestivalen 1991 undrade om mottagaren kom ihåg den heta sommar de haft tillsammans?

 

C

Var bor Peter Dalles rollkaraktär i TV-serien ”Lorry” som är känd för sin ständiga slutreplik med orden ”Tänkte inte på det”?

 

D

Vilken titel på engelska hade den film från 1952 där Sven Lindberg spelar en svensk-amerikansk affärsman, som under andra världskriget blivit skadad vid bombraider mot Tyskland och under sin sjukhusvistelse förälskat sig i den unga sköterskan Karin (spelad av Anita Björk)?

 

Använd formuläret nedanför för att skicka in dina svar på ”Månadens Pumpen”:

Svar på fråga A
Svar på fråga B
Svar på fråga C
Svar på fråga D
Ditt namn(Obligatoriskt)