MÅnadens Pumpenfråga #6:
Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj och riksinsamlingen för Världens Barn genomförs i samarbete med 14 svenska biståndsorganisationer med verksamhet i ett stort antal länder i världen. IOGT-NTO-rörelsen har sedan drygt 15 år fått möjlighet att vara en av de deltagande organisationerna i insamlingen för Världens Barn – och har därmed även fått ta del av de pengar som samlats in, vilket möjliggjort att tiotusentals barn och unga i flera länder i Asien, Afrika, Öst och Centraleuropa fått chans till en bättre framtid.

Kampanjen pågår hela året med kulmen under veckorna 39-40 då SVT och Sveriges Radio P4 sänder sina program. Spara det i kalendern och använd Månadens Pumpenfråga som en inspiration att börja planera din insats för att stödja projekten.

 

A

Du har hört sifforna så många gånger genom åren, så du kan dem utantill. Vilket är plusgironumret för Radiohjälpens insamling


B

Ponera att du representerat IOGT-NTO:s lokalförening Tre Liljor i Gränna och vill engagera dig i Världens Barn-kampanjen 2023. Ett bra första steg är att kontakta Riksinsamlingens regionsamordnare nära där du bor. Då hjälper regionsamordnaren dig vidare med kontakter och tips.
Vad heter regionsamordnaren som just du ska kontakta? 


C

Med pengarna från insamlingen 2022 pågår just nu många projekt för barn och unga runt om i världen. IOGT-NTO-rörelsen får stöd för att driva fyra projekt i Sri Lanka, Kenya samt två projekt i norra Thailand. Projektet i Kenya kommer få besök av SVT som ska göra ett reportage som ska sändas i kampanjens kulmen under veckorna 39-40.
I vilken stad i Kenya driver organisationen Blue Cross Youth Community Based Organisation (BCYCBO) sin verksamhet med stöd till ca 150 barn och deras familjer att ta sig ur missbruk och fattigdom?


 

Använd formuläret för att skicka in dina svar på frågan:

Fråga A

Du har hört sifforna så många gånger genom åren, så du kan dem utantill. Vilket är plusgironumret för Radiohjälpens insamling?
Svar på fråga A

Fråga B

Ponera att du representerat IOGT-NTO:s lokalförening Tre Liljor i Gränna och vill engagera dig i Världens Barn-kampanjen 2023. Ett bra första steg är att kontakta Riksinsamlingens regionsamordnare nära där du bor. Då hjälper regionsamordnaren dig vidare med kontakter och tips. Vad heter regionsamordnaren som just du ska kontakta?
Svar på fråga B

Fråga C

Med pengarna från insamlingen 2022 pågår just nu många projekt för barn och unga runt om i världen. IOGT-NTO-rörelsen får stöd för att driva fyra projekt i Sri Lanka, Kenya samt två projekt i norra Thailand. Projektet i Kenya kommer få besök av SVT som ska göra ett reportage som ska sändas i kampanjens kulmen under veckorna 39-40. I vilken stad i Kenya driver organisationen Blue Cross Youth Community Based Organisation (BCYCBO) sin verksamhet med stöd till ca 150 barn och deras familjer att ta sig ur missbruk och fattigdom?
Svar på fråga C

Deltagarinformation

Ditt namn