Årets praktiska uppgift

Här kommer tre praktiska uppgifter att lösa till Pumpen 2022. Ni väljer själva om ni vill göra en eller flera att rapportera till tävlingen. Varje uppgift ger 2 poäng och totalt kan laget samla ihop 6 poäng.

(A) Samling vid Pumpen

Värmen, cykeln, blodet, luftmadrassen, vattnet… Vilken tur att det finns pumpar här i världen, för tänk så mycket som skulle stanna upp om de inte fanns. Vilken pump samlas ni vid just ikväll?
Samla laget vid Pumpen och visa oss!

(B) Ordens makt

Vilken av IOGT-NTO-rörelsens frågor brinner just ni lite extra för? Och varför bör resten av världen hålla med oss? Vässa argument och pennor (För visst är det såna ni använder!?) och upp till kamp!
Insändare, haiku, sångtext, brandtal – formen spelar mindre roll så länge budskapet går fram. Skriv en text som ger vårt budskap vingar!
PS – det ryktas om att argumentation som på ett eller annat sätt når en bredare publik kan ge en extra poäng.

(C) Ett utseende som väcker känslor

Utseendet är inte allt – men det är viktigt att synas. I bruset på gator och torg, på mässor och i montrar är det lätt att hamna i bakgrunden när vi egentligen vill dra blickarna till oss. Därför är uppgiften här att designa en rollup med budskap från IOGT-NTO-rörelsen och ett utseende som väcker känslor! (En standard-rollup är ca 85×200 centimeter)

Pumpen 2022 fråga 20 – Praktisk uppgift

Skicka in senast på kvällen 17 november!

Era svar ska vara oss tillhanda senast under tävlingskvällen torsdag 17 november. Kom ihåg att ange ert lagnummer och lagnamn i mailet.

OBS! Genom att skicka in era svar godkänner ni att IOGT-NTO kan komma att publicera dessa i någon form.

Svar skickas till: [email protected]

Lycka till!